Selger en avNorges største oljebaser


Selmer har bistått det svenske infrastrukturfondet EQT Infrastructure II i salget av Mongstad Gruppen til Asset Buyout Partners eid av Hitec Vision.

Aktuelt

Avtalen ble signert 7. mars 2018 Gjennomføring av transaksjonen er betinget av sedvanlig godkjennelse fra konkurransemyndighetene.

Selmer har vært juridisk rådgiver for EQT Infrastructure i hele transaksjonsprosessen. Selmers transaksjonsteam har vært ledet av Ingar Solheim, og Selmers team på transaksjonen har blant annet bestått av Eirik Riddervold, Mikkel Vislie, Kjetil Grini Jakobsen og Fredrik Sparre-Enger. Andre rådgivere på EQTs side har vært Morgan Stanley og DNB Markets.

Om Mongstad Gruppen

Forsyningsbasen på Mongstad ble etablert i 1984 som en forsyningsbase for Norsk Hydro. Basen ble kjøpt av EQT Infrastructure i 2015 og det er senere investert betydelig i utvikling av både havne- og bygningsinfrastruktur, i tillegg til oppkjøp av Dusavik basen utenfor Stavanger. I dag betjener Mongstad Gruppen rundt 30 olje- og gassfelt i Nordsjøen.

Om EQT

EQT er et av Nord-Europas ledende PE-selskaper med porteføljeselskaper i Europa, Asia og USA. EQT har 26 fond med total investert kapital på EUR 49 milliarder. Selmer har bistått EQT i flere tidligere transaksjoner.

Les pressemeldingen fra EQT her. Les også omtale av transaksjonen i Dagens Næringsliv her.

Kontaktperson
Kontaktperson:

Eirik Riddervold

Stilling: Partner, advokat

Kompetanse:

Kontaktinfo:e.riddervold@selmer.no
+47 928 18 015

» Les mer om Eirik

Ingar Solheim

Stilling: Partner, advokat

Kompetanse:

Kontaktinfo:i.solheim@selmer.no
+47 476 40 476

» Les mer om Ingar