A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: Non-static method Low_replace::usage() should not be called statically, assuming $this from incompatible context

Filename: low_replace/pi.low_replace.php

Line Number: 12

Selmer – Erna Solberg til Antikorrupsjonskonferansen 2017

Erna Solberg tilAntikorrupsjonskonferansen 2017


For fjerde gang arrangerer Selmer Antikorrupsjonskonferansen, et unikt samarbeid med ØKOKRIM, Transparency International Norge og PwC. Konferansen arrangeres på Aker Brygge 8. og 9. juni 2017 og forventer mer enn 200 deltakere.

Aktuelt

Årets program inkluderer allerede en rekke anerkjente nasjonale og internasjonale foredragsholdere og paneldeltakere. Konferansen har fått god støtte fra regjeringen. I 2015 åpnet Næringsminister Monica Mæland konferansen og i år er det statsminister Erna Solberg som er hovedinnleder. Engasjementet fra regjeringen viser at konferansen bidrar til å løfte antikorrupsjonsdebatten i Norge.

Dag én – 8. juni med nasjonalt fokus

Første dag setter fokus på situasjonen og utviklingen i Norge og vi har fått med ØKOKRIM-sjef Trond Eirik Schea og førstestatsadvokat Marianne Djupesland i spissen for et panel som vil se på risikoutviklingen for norske virksomheter, de mest aktuelle sakene, utfordringer ved etterforskningen og hvordan det internasjonale samarbeidet fungerer.

Dagen fortsetter blant annet med temaet varsling som redskap for å forebygge og avdekke korrupsjon, korrupsjon og hvitvasking ("to sider av samme sak?") og ikke minst politikerdebatten om tiltakene mot korrupsjon, som forlenger den populære debatten fra fjorårets konferanse.

Dag to – 9. juni med internasjonalt fokus

Sjefen for britiske Serious Fraud Office, David Green, holder det internasjonale Key Note-innlegget og gir deltakerne Greens erfaringer fra arbeidet med og resultatet av UK Bribery Act. Dette blir særlig interessant med tanke på at flere av de store saker som er omtalt i media nylig også har berørt norske virksomheter.

George "Ren" McEachern, Supervisory Special Agent og leder for FBIs FCPA, Kleptocracy & Antitrust Matters, kommer tilbake etter å ha deltatt på to av de foregående konferansene. Han tar særlig for seg de enorme pengestrømmene som kan følge i etterkant av bestikkelsesbetalingene ved internasjonal business og som på mange måter stjeles fra folket til de regimeledere som beriker seg. Innlegget følges opp av Sarah Chayes, en internasjonalt anerkjent korrespondent og forfatter som vil ta utgangspunkt i sin nyeste bokutgivelse: "Thieves of State – Why Corruption Threatens Global Security".

Richard Bistrong fra Front-Line Anti-Bribery LLC, tidligere salgsdirektør i et internasjonalt konsern som ble dømt for korrupsjon, og som deltok via Skype link på konferansen i 2015, kommer nå "in person" og vil fortelle om sin sak og lærdommen av denne inn mot compliance-, etikk- og integritetsarbeidet.
Videre får vi unike innlegg fra ekspert på kinesiske forhold, fra organisasjonen som avdekket Panama-papers-skandalen og andre.

Programmet under arbeid

Arbeidet med å sette opp nok et spennende program er i full gang og vi venter også på bekreftelser fra flere nasjonale og internasjonale eksperter. Årets konferanse skal som tidligere år gi et unikt innblikk i aktuelle korrupsjonssaker, risikoutviklingen på utvalgte områder, regulatorisk utvikling nasjonalt og internasjonalt og særskilte temaer til fordypning, debatt og læring. Bekreftede foredragsholdere oppdateres forløpende på antikorrupsjonskonferansen.no. Les mer om konferansen her.

Kontaktpersoner
Kontaktpersoner:

Anne Marthe Bjønness

Stilling: Seniormanager - i permisjon

Kompetanse:

Kontaktinfo:a.bjonness@selmer.no
+47 400 48 012

» Les mer om Anne Marthe

Helge Kvamme

Stilling: Partner

Kompetanse:

Kontaktinfo:h.kvamme@selmer.no
+47 941 717 38

» Les mer om Helge